ἀπαρθενάσα

ἀπαρθενάσα (Δημήτρης Ταλιώτης)

Larnaca, Cyprus

Το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο είναι κατά κύριο λόγο ένα κομβικό και υποδειγματικό πολιτιστικό δημιούργημα.

Είμαι ο Δημήτρης Ταλιώτης, Expert Olive Oil Taster και ο Chief Olive Oil Obsessive της “Απαρθενάσα”, ένα αποκεντρωμένο, οικογενειακό κτήμα αγροτεχνίας στην Κύπρο.

Με την αυθάδεια της εμμονής στην ποιότητα, το πάθος για το ερευνητικό υπόβαρθρο της ελαιοκομίας και την παθολογική αφοσίωση στο κομμάτι εκείνο του κυπριακού αγροδιατροφικού οικοσυστήματος που αποτελείται από μικρό-παραγωγούς και καινοτόμες, φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας, όπως της βιολογικής και αναγεννητικής γεωργίας, η “Απαρθενάσα” στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση, ιδιαίτερα στην τοπική αγορά, των ποικίλων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και, κατ’ επέκταση των εκφάνσεων του κυπριακού terroir.

Demetris Taliotis
Δημήτρης Ταλιώτης

Στοχεύουμε στην από-εμπορευματοποίηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου μικρής παραγωγής με χαρακτήρα.

Στόχος μας είναι η από-εμπορευματοποίηση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου μικρής παραγωγής από την Κύπρο. Για να το πετύχουμε αυτό, φροντίζουμε πρώτα και κύρια την υγεία και τη βιοποικιλότητα 6,5 εκταρίων γης υπό τη φροντίδα μας και συνεργαζόμαστε στενά με ελαιοτριβείς, γεωπόνους, ερευνητές, ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο, για την εξερεύνηση και την προώθηση της πολυμορφίας και της μεταβλητότητας των μυριάδων οργανοληπτικών προφίλ του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, με τρόπο που να εξυψώνονται οι αισθητηριακές απολαύσεις που μπορούν να βιώσουν οι καταναλωτές από ένα τόσο υποδειγματικό και κομβικό πολιτιστικό δημιούργημα. 

Από τους δυο μας ελαιώνες, παράγουμε αισθαντικά συναρπαστικό, μονοποικιλιακό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, σε πολύ περιορισμένες ποσότητες.

Αυτή τη στιγμή είμαστε κηδεμόνες 850 περίπου δέντρων δυο ποικιλιών – της Κορωνέικης και της Κάτω Δρυς, μιας αυτόχθονης κυπριακής ποικιλίας – και εδρεύουμε σε δυο ελαιώνες. Ο ένας, ο αγαπημένος μας δασικός ελαιώνας της Βαβατσινιάς, στα βουνά του Τροόδους, 600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, κατασπαράχθηκε από την μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου του 2021, αλλά βρισκόμαστε στη διαδικασία αναβίωσης του. Ο άλλος είναι ο boutique ελαιώνας του Κτήματος Κυθρεώτη που βρίσκεται στα πλούσια σε χαλκό εδάφη των λόφων της Σιας, Και οι δυο ελαιώνες είναι πιστοποιημένοι ως βιολογικοί.  

Τοποθεσία

Get Your Directions

Show Distance In

Use my location to find the closest Service Provider near me

Loading...

Directions

Τα Προϊόντα μας

Scroll to Top