Η δημιουργία αυτού του ιστότοπου χρηματοδοτήθηκε από το έργο ARTOLIO.

Το Τμήμα Γεωργίας της Κύπρου συμμετέχει στο Σχέδιο ARTOLIO και λειτουργεί ως το τοπικό NOReKC στην Κύπρο. Μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών, έχουν επιλεγεί παραγωγοί ελαιολάδου και ελαιοτριβεία για να συμμετέχουν στο έργο και τους παρέχεται οικονομική, τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη, προκειμένου να βελτιώσουν τις εκμεταλλεύσεις τους, να αυξήσουν τις αποδόσεις και την ποιότητα των προϊόντων τους, καθώς και να γίνουν ανταγωνιστικοί  στον τομέα της προώθησης, του μάρκετινγκ και των πωλήσεων.

Το έργο ARTOLIO χρηματοδοτείται από το πρόγρμμα ENI CBC MED.

ENI CSCMED
Funded by EU
Regione
Artolio

Εξερευνήστε τη Χρυσή Κληρονομιά του Κυπριακού Ελαιόλαδου

Explore the Golden Heritage of Cyprus Olive Oil

Ξεκινήστε ένα γευστικό ταξίδι, ριζωμένο στην Παράδοση 

Καλώς ήλθατε στο CyprusOliveOil – η ψηφιακή πύλη εισόδου σε έναν κόσμο παράδοσης αιώνων και εξαιρετικών γεύσεων. Βαθιά στην αγκαλιά της Μεσογείου, η Κύπρος διαθέτει ως θησαυρό την κληρονομιά παραγωγής υψηλής ποιότητας ελαιόλαδου. Η πλατφόρμα αυτή αποτελεί φόρο τιμής σε αυτήν την αιώνια κληρονομιά, παρουσιάζοντας το προφίλ και τα προϊόντα των έμπειρων παραδοσιακών παραγωγών ελαιόλαδου εδώ στην Κύπρο, καθώς και την ιστορία του καθενός από αυτούς, η οποία κρύβεται πίσω από την εξαιρετική ποιότητα και τις γεύσεις που παρουσιάζονται.  Εδώ μπορείτε να εξερευνήσετε την  επιλεγμένη μας συλλογή από κυπριακά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα και να έρθετε σε απ’ ευθείας επαφή με τους παραγωγούς, διαδραματίζοντας παράλληλα και σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και τη διαφύλαξη μιας σεβαστής κληρονομιάς. Αποκτήστε την εμπειρία που εναρμονίζει την παράδοση με τη σύγχρονη εποχή, πηγαίνοντάς σας από τον ελαιώνα στο τραπέζι σας. Μπείτε σε έναν κόσμο όπου η κάθε γεύση πσραπέμπει στο κυπριακό τοπίο και κάθε γουλιά αφηγείται μια ιστορία αφοσίωσης, τιμής και ασυναγώνιστης ποιότητας. Καλώς ήλθατε στο CyprusOliveOil, όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κυπριακού ελαιολάδου συναντιούνται σε μια αρμονική αφθονία.

Τι είναι το έργο ARTOLIO;

Οι παραγωγοί μικρών ποσοτήτων εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου (EVOO) στην περιοχή της Μεσογείου  αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα: κατέχουν μικρές εκτάσεις γης, χρησιμοποιούν παραδοσιακές μεθόδους άρδευσης και εξαρτώνται από το οικογενειακό εργατικό δυναμικό. Ωστόσο, λόγω των προκλήσεων από την παγκοσμιοποίηση, ο τομέας του ελαιόλαδου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) δεν είναι κερδοφόρος, με αποτέλεσμα πολλά αγροκτήματα ελιάς να εγκαταλείπονται ή να παραμένουν παραμελημένα. Για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις αυτές, το έργο ARTOLIO στοχεύει στη δημιουργία, σε κάθε συμμετέχουσα περιοχή, ενός Κέντρου Τοπικής Γνώσης Ντόπιας Ελιάς (Native Olive Regional Knowledge Center (NOReKC), το οποίο θα παρέχει εκπαίδευση για τον τρόπο παραγωγής παραδοσιακού Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου (EVOO), ώστε αυτό να παραμείνει ανταγωνιστικό. Επιπλέον, στόχος είναι να καθοριστεί ένα μοντέλο διαχείρισης δικτύου για το παραδοσιακό EVOO μέσω μιας Παν-Μεσογειακής Πλατφόρμας που θα περιλαμβάνει όλα τα NOReKC. Αυτή η πλατφόρμα θα υποστηρίξει τις ΜΜΕ σε όλη την παριοχή της Μεσογείου σε θέματα μάρκετινγκ, πωλήσεων, οικονομικής διαχείρισης, πολιτικής και νομοθεσιών, καθώς και στην είσοδο σε νέες παγκόσμιες αγορές. Το έργο θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής και την βελτίωση της ποιότητας ελαιολάδου, καθώς και τη βελτίωση της ανταγωνιστικόητας και της κερδοφορίας των παραδοσιακών παραγωγών. 

Επίσημη ιστοσελίδα:

enicbcmed.eu | artolio.world

Ακρώνυμο:

ARTOLIO

Πλήρες τίτλος:

Κερδοφόρα και βιώσιμη παραδοσιακή βιομηχανία ελαιολάδου στη Μεσόγειο

Θεματικός στόχος:

A.1 Ανάπτυξη επιχειρήσεων και ΜΜΕ

Προτεραιότητα:

Α.1.2 Οικονομικά κέντρα Ευρω-Μεσογειακής συνεργασίας

Χώρες:

Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία (8 συνεργάτες)

Συνολικός προϋπολογισμός

€2,9 εκατομμύρια

Συνεισφορά της ΕΕ

€2,6 εκατομμύρια

Συγχρηματοδότηση του Έργου

10%

Οι Παραγωγοί μας

Περιπλανηθείτε στον κόσμο των παραδοσιακών κύπριων παραγωγών ελαιόλαδου, οι οποίοι εφαρμόζουν την κυπριακή κληρονομιά της ελαιοκομίας.

Κυπριακά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα

Ανακαλύψτε την υψηλής ποιότητας συλλογή μας από κυπριακά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, προσεκτικά επιλεγμένα για ασύγκριτη γεύση που αποτυπώνει τα φυσικά αρώματα της Κύπρου.

Αγκαλιάστε την Παράδοση: Η Κυπριακή Κληρονομιά του Ελαιόλαδου

Ζήστε την πλούσια κληρονομιά του κυπριακού ελαιόλαδου, υποστηρίζοντας τη βιωσιμότητα των παραδοσιακών παραγωγών και τις τοπικές κοινότητες.

Ιστορίες Παραδοσιακής Δημιουργίας: Η Τέχνη του Ελαιόλαδου στην Κύπρο

Γνωρίστε αφοσιωμένους παραδοσιακούς παραγωγούς , εξερευνήστε τις ιστορίες τους και απολαύστε την παράδοση σε κάθε σταγόνα.

Scroll to Top